شکوفايي پلانکتون ها سبب مرگ تعدادي از آبزيان در بندر چابهار شد
زاهدان- مديرکل حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان گفت: علت مرگ تعدادي از آبزيان در ضلع شرقي خليج چابهار احتمالا به دليل شکوفايي پلانکتون (کشند قرمز) بوده است.
P>
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روابط عمومي اداره کل حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان، وحيد پورمردان اظهار داشت: پيرو مشاهده لاشه تعداد زيادي از آبزيان از قبيل ماهي، ميگو، سفره ماهي و ساير آبزيان در ساحل ضلع شرقي خليج چابهار کارشناسان اين اداره کل اقدام به پايش و بررسي علل احتمالي مرگ و مير آبزيان اين منطقه کردند.
وي بيان کرد: شايان ذکر است که آغاز فصل مانسون و جابجايي مواد مغذي در دريا، جابجايي اين مواد از کف و حرکت مواد غذايي از مناطق عميق توسط جريانهاي آبي به محدوده ساحل سبب افزايش مواد مغذي در آبهاي ساحلي مي شود و در اثر افزايش اين مواد، فسفات و نيتروژن جلبکها يا فيتوپلانکتون ها افزايش مي يابد که در رقابت با هم سم توکسين را توليد ميکنند.
مديرکل حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان گفت: توکسين توليد شده در سطح آب جمع و معمولاً آب در اين منطقه رنگي شده و همين امر باعث نبود نور و اکسيژن به آبزيان منطقه و تلف شدن آنها مي شود.
وي ادامه داد: آبزيان اين منطقه با مصرف فيتوپلانکتون ها يا جلبکهاي حاوي سم، مسموم شده و همين مساله باعث مرگشان شده است.
پورمردان تصريح کرد: البته گاهي ورود فاضلابها نيز باعث مرگ و مير آبزيان مي شود اما با توجه به اينکه اين اتفاق در يک محدوده نيمه بسته روي داده، احتمال مسموميت با توکسين قويتر است.
وي با بيان اينکه احتمال سوء استفاده عدهاي که پس از اين رخداد طبيعي دريايي، بلافاصله اقدام به جمع آوري آبزيان تلف شده در ساحل و احتمالاً مصرف يا فروش ماهي ها و ميگوهاي مسموم در بازار کرده اند، از مردم منطقه خواست، تا در مصرف آبزيان دقت کنند و از خريد ميگوهاي آلوده که رنگ آنها نسبت به رنگ طبيعي تغيير کرده همچنين ماهيان داراي آبشش هاي قرمز تيره مايل به قهوهاي، که به دليل وجود سم باعث بروز مشکلاتي در سلامت شهروندان (به ويژه کودکان) مي شود به طور جد خودداري کنند.