جمعه 1 بهمن 1395 - 21 ربيع الثاني 1438 - 20 ژانويه 2017
صفحه اصلي/پزشكي

ضرر استفاده از ظروف مسي

ضرر استفاده از ظروف مسي

استاد دانشكده علوم، تحقيقات و صنايع غذايي دانشگاه تهران گفت: پخت غذا در ظروف مسي ارزش غذا را كاهش مي‌دهد. به دليل اينكه مس با ماده غذايي تداخل ايجاد مي‌كند و ارزش غذايي را از بين مي‌رود.

 


مرتضي مشايخ در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي‌ فارس افزود: بهترين وسيله كه براي پخت غذا مي‌توان از استفاده كرد زودپز است. به دليل اين دليل كه دما را بالا مي‌برد و مدت زمان پخت غذا كاهش را پيدا مي‌كند مشروط به اينكه آبي كه در ماده غذايي مي‌ريزيم كم باشد و آن آب نيز به مصرف برسد.

وي گفت: آب وقتي در تماس با گوشت، حبوبات و مواد غذايي قرار مي‌گيرد بسياري از ويتامين‌ها و املاح داخل آب مي‌رود و در داخل آب تغليظ مي‌شود. توصيه مي‌شود ماده غذايي را سريع بپذيم تا زمان پخت كم و آب غذا بهتر است كه با غذا مصرف شود.

اين متخصص اضافه كرد: براي حفظ ماده غذايي بايد بعد از پخت غذا سريع مصرف شود و اگر مورد مصرف قرار نگرفت. سريع سرد شود و در داخل يخچال گذاشته شود. حداكثر تا 24 ساعت در داخل يخچال امكان نگهداري غذا وجود دارد. بنابراين توصيه مي‌شود كه قبل از مصرف، غذا گرم شود و اگر آلودگي پيدا كرده از بين برود.

مشايخ گفت: غذا درست كردن در ظروف تفلون مناسب است. توصيه مي‌شود در ظروفي كه مجدداً تفلون كاري شده غذا تهيه نشود. بهتر است از ظروفي استفاده شود كه تفلون آن سالم باشد. اگر ماده غذايي با فلز تماس پيدا كند بسياري از مواد مغذي آن اكسيد مي‌شود و ممكن است فعاليت آنزيم‌ها را از بين ببرد. همچنين باقي ماندن و وارد شدن فلز به غذا مسموميت‌هاي غذايي را ايجاد كند.

اين متخصص اضافه كرد: ظروف شيشه‌اي بسيار مفيد است مشروط به اينكه تحمل حرارت را داشته باشد. ظروف استيل هيچ گونه تداخلي ايجاد نمي‌كند اما مطلقاً از ظروف مسي نبايد استفاده كرد. چون مس با ماده غذايي تماس برقرار، تداخل ايجاد مي‌كند و ارزش غذايي را از بين مي‌برد. توصيه مي‌شود كه از ظروف مسي استفاده نشود. ظروف مسي اگر قلع اندود شود تماس مس با ماده غذايي ايجاد نمي‌شود و به اين ترتيب اشكالي ايجاد نمي‌كند.

تعداد بازديد:38641 آخرين تغييرات:89/10/25
نظرات

  • متخصص:سلام جالبه همه ميگن مس خوبه اين آقاي مشايخ مي فرمايند بده نكنه آقاي مشايخ فروشنده ظروف تفلون هستن؟آدرس بدن واسه خريد مزاحم بشيم
  • حداد:خدا انشاالله این استاد دانشگاه را شفا دهد . همه ایران و طب قدیم به این نتیجه رسیده اند که بهترین ظزف برای پخت و پز مس و بدترین ظرف ظروف تفلون است چرا حرف کسی را که باعث انحراف افکار وعملکرد عمومی می شود را در سایت می گذارید متاسفانه منابع علمی دانشگاهیان ما منابع علمی غرب و آمریکا است که یک قرن است با این حجمه مملکت ما را خراب کرده اند کاش به جای آن صحبتهای دکتر روازاده را می گذاشتید که تمام آن از مطابق با راوایات پیامبر اسلام و ائمه اطهار و اطبائ قدیم و جدید است
  • hasan:حرفي كاملاً بي اساس در اينجا موشته شده شروف مسي عاري از قلع يكي از بهترين ظروف جهت تبخ غدا ميباشد
  • ناشناس:خیلی عجیب است! تماس مس با غذا به خصوص اگر نعل آهنی (آهن کوبیده شده) داخل آن باشد, مفید است. اگر قلع داشته باشد, می شود غذا را داخل آن نگهداشت و لی اگر قلع اندود نشده باید پس از خاموش کردن آتش زیر آن غذا را از داخل ظرف مسی خارج کنیم. بدن به ین مس نیاز دارد که به گفته بسیاری از جمله دکتر روازاده بهترین راه پختن غذا درون ظروف مسی است. اگر ظرف مسی اکسید شده, باید اکسید آن را پاک کرد که خانمها این کارها را می کنند یا مسگرها.
  • ناشناس:تا جایی که ما اطلاع داریم ظروف مسی و روی بهترین گزینه برای پخت وپز می باشد
  • حسین از مشهد :با نهایت احترام به فرمایشات جناب مشایخ - ما هر چه شنیده ایم از خواص مفید ظروف مسی بوده است و لاغیر.
نظر شما:
نام و نام خانوادگي
پست الكترونيك
نظر