چهارشنبه 28 شهريور 1397 - 9 محرم 1440 - 19 سپتامبر 2018
صفحه اصلي/اجتماعي(جوانان، خانواده، بانوان و...)

نان؛فقط نان سنگک

نان؛فقط نان سنگک

در يکي از خيابان هاي نسبتا شلوغ تهران به نام خيابان اديبي، بين خيابان پليس و شريعتي، نانوايي سنگکي وجود دارد.


 
شاطر اين نانوايي به نام "محمد روح اللهي" با روي خوش و کمي نگران حاضر شد با ما مصاحبه کند.
صحبت هاي ايشان که البته خيلي هم کوتاه و مختصر بود و تاييد همکاران شان، که يکي يکي از اتاق مجاور بيرون مي آمدند، جالب است...
 
تبيان: شما نانوايي را از کي ياد گرفتيد؟
ج: شاگردي کرديم از مرشدهامون ياد گرفتيم.
تبيان: آيا اتحاديه هم کلاس هاي آموزشي براي شما مي گذارد؟
ج: خير. قبلاً که نبود ولي حالا مثل اين که کلاس هايي هست. البته يادگيري بيشتر تجربي است.
تبيان: شما آرد دولتي مي گيريد يا آزاد؟
ج: آرد نيمه دولتي مي گيريم.
تبيان: کيلويي چند است؟
ج: 45 تومان
آرد
تبيان: آرد دولتي کيلويي چند است؟
ج: 75 ريال
تبيان: اگر نان با آرد آزاد تهيه شود اين آرد آزاد کيلويي چند است؟
ج: 400 تومان
تبيان: آيا تا به حال به فکر گسترش مغازه تان بوده ايد؟
ج: نه. منطقه کشش بيشتر از اين را ندارد. همين مقدار نان کافي است.
تبيان: اين مسئله را از کجا متوجه شده ايد؟
ج: از صف هاي نان
تبيان: به نظر شما آيا قيمت نان مناسب است؟
ج: نه قيمت کم است.
تبيان: چرا به نظرتان قيمت نان کم است؟
ج: چون با نان دانه اي 200 تومان، حتي مزد کارگر هم در نمي آيد.
تبيان: به غير از مسئله ي سود و ... آيا به نظر شما با افزايش قيمت نان ضايعات نان کم نمي شود؟ چون مردم به آن راحتي که نان را دور مي ريزند، برنج را دور نمي ريزند؟
ج: بله. ارزش نان خيلي کم است. اگر قيمت نان زياد شود، ارزش آن هم در نظر مردم بالاتر مي رود و دورريز آن کم مي شود. نانوايي
تبيان: آيا شما تا به حال از نان صنعتي استفاده کرده ايد؟
ج: خير. نان؛ فقط نان سنگک
تبيان: به نظر شما آيا نان صنعتي براي کشور ما خوب است؟
ج: خوب که... جاي نان هاي سنتي را نمي گيرد.
تبيان: منظورتان از نظر مزه است؟
ج: بله. ذائقه مردم ما با نان صنعتي جور نيست.
تبيان: شما در پخت نان از چه موادي استفاده مي کنيد؟
ج: مايه خمير، آرد، آب، نمک. همين
تبيان: شما جوش شيرين نمي زنيد؟
ج: نه.
تبيان: آيا قبلاً استفاده مي کرديد؟
ج: خير، در نان سنگک هيچ وقت از جوش شيرين استفاده نمي کرديم.
تبيان: اين نان ها نگه دارنده ندارد؟
ج: نه هيچ نگه دارنده اي ندارد.
تبيان: اگر داشته باشد بهتر است؟
ج: نه. فکر نمي کنم بهتر باشد.
تبيان: چرا؟
ج: چون اين مواد شيميايي است و براي بدن مضر است.
نان سنگک
تبيان: شما به مشتريان خود چه توصيه اي براي نگهداري بهتر نان داريد؟
ج: نان را سرد کنند و لاي سفره پارچه اي (سفره اي که نايلوني نباشد) و داخل يخچال يا فريزر نگه دارند. به اين ترتيب حدود يک هفته ماندگاري دارد.
تبيان: آيا اجازه تاسيس نانوايي جديد وجود دارد؟
ج: خصوصي بله، اما دولتي نه.
تبيان: شما از ساعت چند تا چند کار مي کنيد؟
از 5 صبح تا 30/9 شب.
تبيان: زياد نيست؟ خسته نمي شويد؟
ج: خسته که مي شويم اما چاره اي نيست. بايد کار کرد.
تبيان: آيا شيفتي کار مي کنيد؟ يا همه از صبح با هم هستيد؟
ج: اغلب همه هستيم.
تبيان: براي بهبود کارتان چه پيشنهادهايي داريد؟
ج: ما مي خواهيم که آرد آزاد شود؛ چون هم کيفيت آرد بهتر مي شود و هم مي توانيم از هر جا بخواهيم آرد را تهيه کنيم در صورتي که الان به ما حواله مي دهند که با آن فقط مي شود از جاهاي خاصي آرد را خريداري کرد که آن، آرد درجه ي يک نيست.
تبيان: از اين که در اين موقع شب وقت تان را به ما اختصاص داديد، سپاس گزاريم.
مريم مراديان نيري – کارشناس تغذيه تبيان

*مطالب مرتبط:

بخش تغذيه و سلامت تبيان



 
تعداد بازديد:1142 آخرين تغييرات:89/11/01
نظرات

نظر شما:
نام و نام خانوادگي
پست الكترونيك
نظر