جمعه 28 تير 1398 - 16 ذي القعده 1440 - 19 ژولاي 2019
صفحه اصلي/اجتماعي(جوانان، خانواده، بانوان و...)

چای سفید و خواص آن

چاي سفيد و خواص آن

چاي سفيد شبيه چاي سبز مي باشد. فرايند توليد و تخمير چاي سفيد کمتر از چاي سبز مي باشد، اما تغيير مزه هر دو تقريبا يکي است. چاي سبز بيشتر مزه علف و چمن مي دهد، ولي چاي سفيد فاقد اين طعم مي باشد. طعم چاي سفيد کم و مقداري شيرين مي باشد.

 

انواع مختلف چاي سفيد
- گل صد توماني سفيد ( white peony)
- ماه طلايي (golden moon)
- سوزن نقره اي (silver needle)
- ابر سفيد (white cloud)
تفاوت انواع چاي
آيا يک برگ چاي وقتي در فنجان ريخته مي شود، رنگش تغيير مي کند و به سياه، سبز و يا رنگ هاي ديگر در مي آيد؟ يا رنگ چاي، بر اساس تغييراتي است که قبل از چيدن برگ ها به وجود مي آيد؟
چاي سياه، رنگش تيره و داراي طعم زيادي مي باشد. چاي سياه محصول فرايند تخمير پيچيده اي مي باشد.
برگ هاي چاي سبز اصلا تخمير نمي شوند. آن ها در هواي گرم، خشک مي شوند و بعد به سرعت آن ها را بخار مي دهند.
چاي اولانگ (Oolong tea) را کمي تخمير مي کنند تا به رنگ قرمز درآيد و طعم گل بدهد.
چاي سفيد، از برگ هاي چاي رسيده به دست مي آيد. وقتي غنچه چاي هنوز باز نشده است، آن را مي چينند و قبل از اين که برگ هاي چاي خشک شوند، آنها را بخار مي دهند. به اين دليل نام سفيد را بر آن گذاشته اند که غنچه هاي چاي، کرک هايي دارد و هنگامي که چاي خشک مي شود، اين کرک ها به رنگ سفيد در مي آيند.
غنچه ها انواع مختلف چاي سفيد را مي سازند. به عنوان مثال چاي گل صد توماني، شامل يک غنچه در هر دو برگ چاي است.
 
فوايد چاي سفيد
چاي سفيد داراي طعم خوبي است و اين خود دليلي است براي نوشيدن هر روزه آن.
چاي سفيد فوايد زيادي براي پوست، قلب، کليه، گردش خون و مغز دارد.
از جمله فوايد آن عبارتند از : کاهش قند خون و مشکلات قلبي و سکته، افزايش دهنده انرژي و کاهش دهنده استرس، از بين برنده سرطان معده ، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات.
چاي سفيد داراي مقدار زيادي کاتشين (پلي فنول) است. کاتشين باعث کاهش بيماري هاي قلبي عروقي، سرطان ها ، سکته ها، ديابت و خطرات حاصل از اشعه ماوراي بنفش بر پوست مي گردد.
برقراري تعادل مايعات بدن
تحقيقات اخير حاکي از آن است که، کافئين به عنوان يک ادرارآور عمل مي کند و موجب کاهش فشار خون مي گردد. کافئين موجود در چاي سفيد، کمتر از انواع ديگر چاي است. پس مي تواند، تعادل مايعات بدن را برقرار کند. کافئين موجود در چاي سفيد، 15 ميلي گرم در هر واحد است، ولي چاي سياه داراي 40 ميلي گرم کافئين در هر واحد و چاي سبز داراي 20 ميلي گرم کافئين در هر واحد است.
ضد سرطان
چاي سفيد داراي مقدار زيادي پلي فنول (آنتي اکسيدان قوي) مي باشد. به همين خاطر اين نوع چاي، بيشتر از چاي هاي ديگر خاصيت ضد سرطاني دارد.
ضد ويروس، باکتري و قارچ
چاي سفيد به تقويت سيستم ايمني بدن کمک مي کند. با ويروس ها و عفونت هاي باکتريايي مي جنگد. همچنين داراي خاصيت ضد قارچ مي باشد. نوشيدن چاي سفيد در زمستان، ايمني بدن را بالا برده و از سرماخوردگي ها و عفونت ها جلوگيري مي کند.
سلامت پوست
چاي سفيد از آفتاب سوختگي جلوگيري مي کند. عملکرد سلول هاي پوست را بالا برده و از تخريب پوست در مقابل نور ماوراي بنفش محاظت مي کند. همچنين، پوست را جوان مي سازد. چاي سفيد داراي مقدار زيادي آنتي اکسيدان مي باشد. آنتي اکسيدان ها در برابر آسيب راديکال هاي آزاد، از بدن محافظت مي کنند. راديکال هاي آزاد موجب پير شدن و تخريب سلول هاي پوستي مي شوند.
سلامت دهان و دندان
چاي سفيد داراي فلورايد زيادي مي باشد و جلوي خرابي هاي دندان و از همه مهمتر جلوي رشد پلاک هاي دنداني را نيز مي گيرد. دهان را خوشبو مي کند. 
سلامت استخوان
کساني که چاي سفيد مي نوشند، تراکم استخواني بالاتري دارند. يکي ديگر از فوايد چاي سفيد، جلوگيري از شکستگي هاي استخواني و درمان آرتريت (ورم مفاصل) مي باشد.
کاهش وزن
چاي سفيد فاقد کالري مي باشد. چاي سفيد، جلوي رشد سلول هاي جديد چربي را در بدن مي گيرد و موجب تحريک آنزيم تجزيه کننده چربي (ليپوليز) مي گردد. ليپويز باعث شکستن چربي هاي ذخيره اي در بدن و فرستادن آن ها به جريان خون مي شود. اگر آنزيم ليپوليز نباشد، چربي تبديل به کتون مي گردد که محتوي مقدار زيادي انرژي مي باشد.
کاهش کلسترول
چاي سفيد به خاطر دارا بودن کاتشين، باعث کاهش کلسترول مي شود. اين چاي کلسترول خوب را افزايش و کلسترول بد را کاهش مي دهد. تحقيقات نشان داده افرادي که روزانه 2 فنجان يا بيشتر چاي سفيد مي نوشند، 50 درصد کمتر به بيماري هاي قلبي دچار مي شوند.
دم کردن چاي سفيد
ضد استرس
چاي سفيد، استرس را کم کرده و فرد را آرام مي کند.
 
چاي سفيد را چگونه بايد دم کرد؟
آب را بجوشانيد و در قوري بريزيد. سپس صبر کنيد تا آب جوشيده، خنک شود (مدت 30 ثانيه تا يک دقيقه). سپس به ازاي هر يک نفر، يک قاشق چايخوري چاي سفيد را در قوري بريزيد. حدود 5 دقيقه بگذاريد صبر کنيد تا چاي در قوري بماند و دم بکشد. سپس چاي را نوش جان کنيد.
هر چه زمان ماندن چاي در آب جوشيده طولاني تر شود، بهتر دم مي کشد.
مريم سجادپور - کارشناس تغذيه
بخش تغذيه و سلامت تبيان

اگر مي خواهيد با کارشناسان تغذيه ي سايت مشورت کنيد، اينجا را کليک کنيد.
اگر مي خواهيد با پزشکان سايت مشورت کنيد، اينجا را کليک کنيد.
براي شرکت در بحث هاي انجمن بهداشت و سلامت سايت، اينجا را کليک کنيد.
 
مطالب مرتبط :
چاي پرطرفدارترين نوشيدني درجهان
فوايد چاي سبز براي سلامتي (1) و (2)



 
تعداد بازديد:1850 آخرين تغييرات:89/12/11
نظرات

نظر شما:
نام و نام خانوادگي
پست الكترونيك
نظر