پنج شنبه 28 دي 1396 - 1 جمادي الاول 1439 - 18 ژانويه 2018
صفحه اصلي/اجتماعي(جوانان، خانواده، بانوان و...)

مقایسه انواع گوشت سفید

مقايسه انواع گوشت سفيد

گوشت بوقلمون نسبت به گوشت قرمز و گوشت مرغ و بلدرچين، کالري کمتري دارد. علت آن هم مقدار چربي کمتر آن نسبت به ساير گوشت‌ها، حتي گوشت مرغ است. کلسترول گوشت بوقلمون هم در مقايسه با گوشت مرغ و گوشت قرمز بسيار کمتر است.

گوشت مرغ يکي از انواع گوشت سفيد است که توسط اکثر افراد مصرف مي شود. اما بد نيست بدانيد که گوشت ساير پرندگان هم ارزش غذايي بالايي دارد و گنجاندن آنها در برنامه‌ غذايي روزمره مفيد است.
 
در رابطه با گوشت انواع پرندگان و ارزش غذايي آنها گفتگويي با دكتر ميترا زراتي، متخصص تغذيه و رژيم‌درماني داشته‌ايم.
 
اجازه دهيد بحث‌مان را از گوشت مرغ شروع کنيم. اين نوع گوشت سفيد چه ويژگي‌هايي دارد که مي‌گويند مصرف آن مفيد است؟
همه گوشت‌ها، چه سفيد و چه قرمز، منبع غني‌ پروتئين هستند که در طول دوران رشد و ترميم، به ويژه در کودکي و بلوغ و سالمندي به آن نياز داريم.
هر 100 گرم از گوشت مرغ حدود 190 کيلوکالري انرژي دارد و ميزان کلسترول آن 89 ميلي‌گرم است که در مقايسه با گوشت قرمز، بسيار کم است.
ميزان پروتئين گوشت مرغ در مقايسه با گوشت گاو يکسان است، اما انرژي دريافتي از آن به علت داشتن چربي پايين‌تر، به مراتب کمتر است.
فراموش نکنيد مصرف قسمت‌هاي چرب مرغ مانند ران و بال براي افراد داراي کلسترول بالا مضر است و مصرف گوشت سينه براي آنها بهتر است، چون گوشت اين قسمت اگرچه سفت‌تر است، اما کلسترول کمتري دارد.
گوشت مرغ از جمله گوشت‌هايي است که براي هيچ‌کس منع مصرف ندارد و تقريبا به تمامي گروه‌هاي سني توصيه مي‌شود.
 
گوشت بلدرچين هم همين خصوصيات را دارد؟
ارزش غذايي گوشت بلدرچين تقريبا مشابه گوشت مرغ است و مقدار ويتامين‌ها و روي موجود در اين گوشت، آن را ارزشمند مي سازد.
گوشت بلدرچين حاوي مقدار مناسبي ويتامين هاي B5 و B3 است که در ترميم بافت نقش مهمي دارند. خوشبختانه گوشت اين پرنده، کلسترول کمي دارد و چربي کلي آن نيز پايين است، لذا افراد در هر گروه سني مي‌توانند از آن استفاده کنند.
نکته مهمي که بايد به آن اشاره کنم اين است که مصرف تمامي انواع گوشت‌ها، چه قرمز و چه سفيد، براي افرادي که بيماري نقرس دارند، يعني ميزان اسيداوريک خون آنها بالاست، بايد تا حد مشخصي محدود شود، يعني گوشت بلدرچين نيز براي آنها مضر است، اما مصرف آن به ساير افراد، به ويژه بعد از عمل جراحي، توصيه مي‌شود.
در بين انواع گوشت سفيد، گوشت بوقلمون کمترين چربي را دارد و گوشت شترمرغ بيشترين آهن را.
گوشت بوقلمون که يکي از غذاهاي مورد علاقه در کشورهاي غربي است، چطور؟
يکي از ويژگي‌هاي منحصر به فرد گوشت بوقلمون نسبت به ساير گوشت‌هاي سفيد، ويتامين A موجود در آن است که نقش مهمي در تقويت سيستم ايمني بازي مي‌کند، لذا مصرف آن در فصل سرما و به خصوص به کودکان و سالمندان توصيه مي‌شود.
مقدار پروتئين اين گوشت نيز مناسب است و منع مصرف خاصي جز در بيماران مبتلا به نقرس ندارد.
 
گوشت کبک، چه؟
گوشت کبک تفاوت چنداني با گوشت مرغ، غاز و اردک ندارد. شايد تنها تفاوت در ميزان ويتامين B6 موجود در آن باشد.
ويتامين B6 سبب تقويت سيستم ايمني مي‌شود. مواقعي که بدن نيازمند مقابله با ميکروارگانيسم‌هاست به ويژه در فصل سرد سال، مصرف غذاهاي حاوي ويتامين B6 مانند انواع گوشت‌ها به ويژه گوشت کبک مي‌تواند از بسياري عفونت‌هاي تنفسي پيشگيري‌ کند.
از لحاظ آهن گوشت کبک، فقير است و در مقايسه با گوشت شترمرغ و حتي مرغ، آهن کمتري دارد.
ميزان چربي و کلسترول گوشت کبک کمتر از گوشت مرغ است، اما به هر حال، مصرف آن سبب کاهش کلسترول خون نمي‌شود، چون اين گوشت‌ها منبع چربي‌هاي اشباع هستند.
 
به عنوان آخرين سوال، لطفا کمي از ارزش غذايي گوشت شترمرغ بگوييد.
يکي از ويژگي‌هاي شترمرغ اين است که اگرچه در دسته ماکيان قرار مي‌گيرد، اما گوشت آن جزو گوشت‌هاي قرمز است. از لحاظ کالري اگرچه گوشت قرمز است، اما کالري‌‌اش از آن کمتر است و ميزان چربي و کلسترول آن هم پايين‌تر است.
اگر بخواهيم مقايسه‌اي انجام دهيم، بايد بگوييم چربي‌اي که در گوشت شترمرغ است، 66 درصد کمتر از چربي گوشت گاو و حتي کمتر از گوشت مرغ است.
گوشت شترمرغ منبع غني از پروتئين بوده و يکي ديگر از ويژگي‌هاي منحصر به فرد آن آهن بالاي آن است. ميزان آهن موجود در گوشت شترمرغ همسان با گوشت قرمز (و حتي يک کمي بيشتر از آن) است. اين موضوع به ويژه براي کساني که دچار کمبود آهن هستند و در کنار آن مشکل کلسترول بالا دارند، قابل توجه است.
مصاحبه کننده : سميه مقصودعلي
 
اگر مي خواهيد با کارشناسان تغذيه ي سايت مشورت کنيد، اينجا را کليک کنيد.
اگر مي خواهيد با پزشکان سايت مشورت کنيد، اينجا را کليک کنيد.
براي شرکت در بحث هاي انجمن بهداشت و سلامت سايت، اينجا را کليک کنيد.
 
* مطالب مرتبط :
بخش تغذيه و سلامت تبيان



 
تعداد بازديد:4804 آخرين تغييرات:89/12/24
نظرات

نظر شما:
نام و نام خانوادگي
پست الكترونيك
نظر