یکشنبه 29 مهر 1397 - 11 صفر 1440 - 21 اكتبر 2018
صفحه اصلي/پزشكي

چای خطر سرطان و بیماری قلبی را كاهش می دهد

چاي خطر سرطان و بيماري قلبي را كاهش مي دهد

نوشيدن چاي از آسيب ديدن سلولهايي كه منجر به سرطان، بيماري قلبي و ديگر بيماريها مي شوند، جلوگيري مي كند.


يك متخصص تغذيه از دانشگاه بوستون گفت:« چاي يك نوشيدني گياهي مفيد تلقي مي شود. چاي حاوي موادي به نام فيتوكميكال است، اين تركيبات به عنوان آنتي اكسيدان عمل مي كنند و با صدمات حاصل از راديكال هاي آزاد، مقابله مي كنند. راديكال هاي آزاد، ذرات بارداري هستند كه از طريق نور خورشيد، مواد شيميايي، بعضي از غذاها و استرس به وجود مي آيند.»
آسيب ديدنDNA، اولين گام براي ابتلا به سرطان است و موجب بروز بيماري قلبي نيز مي شود.
ويتامين هايA وC آنتي اكسيدان هستند، اما تركيباتي مثل كاتچين ها(Catechins) هم در چاي يافت شده است.
مدت سي سال طول كشيد تا به اهميت اين تركيبات پي برده شود .چاي با كاهش كلسترول، خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي را كاهش مي دهد.
مدير اجرايي مركز پژوهشهاي تغذيه (USDA)  در مريلند گفت:  ۸ مرد و ۸ زن تحت آزمايش قرار گرفتند. آنها قبول كرده بودند در يك دوره سه هفته اي، آنچه را كه به آنها داده مي شود، بخورند و بياشامند. يك نوشيدني به آنها داده شد كه فقط طعم چاي داشت. در يك دوره سه هفته اي ديگر، داوطلبان در روز پنج فنجان چاي نوشيدند.
زماني كه چاي مصرف مي شد، در مقايسه با آن نوشيدني كه فقط طعم چاي را داشت، ليپوپروتئين كلسترول بد(LDL)،  ده درصد كاهش نشان داد. روي هم رفته كلسترول در طي سه هفته به طور متوسط شش درصد كاهش يافت، البته هيچ تأثيري بر روي  كلسترول خوب (HDL)، ديده نشد و  مقدار آن  ثابت باقي ماند.
دكتر ايمان حكيم از بخش سرطان دانشگاه آريزونا، ۱۴۰ فرد سيگاري را مورد بررسي قرار داد تا مشخص شود آيا نوشيدن چاي مي تواند موجب افزايش و تأثير بد مواد شيميايي شود كه با صدمات وارد آمده برDNA همراه است.
ماده شيميايي مضر8-OHDG كه در ادرار اين افراد يافت شد، با صدمات وارد آمده برDNA در سلولها مرتبط است.
 از آنها خواسته شد كه هر آنچه را كه تا بحال مي خوردند، مصرف كنند و فقط چاي را به رژيم غذايي خود اضافه كنند. اين افراد به مدت چهار ماه چاي سبز، چاي معمولي يا آب نوشيدند. گروه تحقيقاتي براي ارزيابي8-OHDG ، ادرار اين افراد تحت آزمايش را آزمايش كردند.  نتيجه نشان داد كه كاهش ۲۵ درصدي اين ماده در گروه افرادي بود كه چاي سبز نوشيده بودند. در افرادي كه چاي معمولي يا آب نوشيده بودند، هيچ تغييري ديده نشد. ما فكر مي كنيم، نوشيدن چاي سبز در گروه افراد سيگاري موجب كاهش استرس اكسيداتيو در آنها مي شود.استرس اكسيداتيو در اثر راديكالهاي آزاد بوجود مي آيد وباعث تخريب بافت عضلاني و سلولها ميشود. بنابراين چاي به علت دا شتن مواد آنتي اكسيدان، باعث كاهش استرس اكسيداتيو و كاهش خطر بروز سرطان مي شود.
تحقيقات بيشتري براي مشاهده و درك اين مطلب مورد نياز است.



 
تعداد بازديد:1055 آخرين تغييرات:89/12/24
نظرات

نظر شما:
نام و نام خانوادگي
پست الكترونيك
نظر