جمعه 27 مهر 1397 - 9 صفر 1440 - 19 اكتبر 2018
صفحه اصلي/پزشكي


 
 


 










 


 












خروجي RSS

‌گیلاس و آلبالو ، دارویی برای درد مفاصل و نقرس

‌گيلاس و آلبالو ، دارويي براي درد مفاصل و نقرس

دوستان گرامي با توجه به فصل تابستان و ميوه هاي اين فصل ، سعي کرده ام تا جايي که ممکن است از کتاب هاي مختلف و سايت هاي ديگر استفاده کنم و مطلب کاملي را در مورد خواص غذايي آلبالو و گيلاس به شما ارائه دهم .

اميدوارم با مطالعه اين مطلب به ارزش غذايي اين دو ميوه پي برده و به مقدار کافي و لازم از آنها استفاده کنيد. البته شرط اصلي در مصرف تمام مواد غذايي ، رعايت اعتدال و ميانه روي است و بايد از زياده روي در مصرف هر نوع ماده غذايي پرهيز کرد.
ابتدا خواص غذايي آلبالو و گيلاس را به طور جداگانه برايتان مي آورم و سپس خواص مشترک هر دو ميوه را برايتان بيان مي کنم.

خواص غذايي و درماني آلبالو

* مسكن 
تشنگي است و شربت آلبالو براي رفع عطش بسيار مناسب است.
* آلبالوي ترش قابض خوبي است و براي درمان اسهال مفيد مي باشد.
* کاهش دهنده 
فشار خون و غلظت خون است .
* ضد مواد صفراوي و 
سنگ کليه است.
* براي رفع حالت تهوع مناسب است.
* باعث افزايش اشتها مي شود ، بنابراين براي 
افراد لاغر و کم اشتها سودمند است .
* ضماد و مرهم آلبالو براي باز شدن رنگ چهره موثر و مفيد است.
* مصرف آلبالو براي گرم مزاجان و افرادي كه چربي زيادي در 
شكم دارند، سودمند است .
* مصرف آلبالو براي افرادي كه خارش پوستي دارند، موثر است .
* آلبالو خواص گيلاس را دارد و مصرف آن باعث آرامش اعصاب مي شود ، ولي در هر حال نبايد در مصرف آن زياده روي كرد.
* براي سوء هاضمه بسيار مفيد است .
* مصرف چند روز متوالي شربت يا مرباي آلبالو براي معالجه نارسائي هاي 
كبد مفيد است .
* شربت يا مرباي آلبالو در معالجه التهاب و ورم معده و روده موثر است.
* آلبالو به علت داشتن قند لوولوز براي 
افراد ديابتي مضر نيست. همچنين براي تقويت قدرت باروري مردان مفيد است.

خواص غذايي و درماني گيلاس

* مجاري ادراري و لوله ي گوارشي را ضد عفوني مي کند.
* براي 
افراد ديابتي مضر نيست زيرا قند آن از نوع سوربيتول است که 70 درصد آن در بدن انسان بدون اينکه به گلوگز تبديل شود، صرف توليد انرژي مي شود.
* گيلاس شيرين ملين خوبي است و يبوست را رفع مي کند.
* طبيعتي سرد دارد و مصرف زياد آن باعث نفخ معده مي شود.
* اعصاب را آرام مي کند.
* معده را ضدعفوني مي کند.
* سموم بدن را دفع مي کند و خون را تصفيه مي کند.
گيلاس شيرين براي رفع يبوست و آلبالوي ترش براي رفع اسهال مفيد است.
* خوردن گيلاس براي افرادي که تصلب شرائين ، ناراحتي کبد و مکل جمع شدن گاز در روده ها را دارند، مؤثر و مفيد است.
* گيلاس بايد به خوبي جويده شود تا به راحتي هضم شود.
* خوردن گيلاس بعد از غذا باعث سوء هاضمه و نفخ مي شود، چون از هضم سريع غذا جلوگيري مي کند. به همين دليل توصيه مي شود که بعد از غذا مصرف نشود.
* خوردن گيلاس قبل از غذا شخص را سير مي کند و جلوي اشتهاي او را مي گيرد و در عين حال او را چاق نمي کند. بنابراين 
افراد چاقي که مي خواهند لاغر شوند، مي توانند گيلاس را قبل از غذا مصرف کنند. البته نبايد در مصرف آن زياده روي کنند.
* جوشانده برگ گيلاس در شير، ملين خوبي است.
* در طب سنتي معتقدند که گيلاس براي رفع خشکي حلق و ريه مفيد است .
* عصاره گيلاس يک ضد باکتري عليه فساد و 
پوسيدگي دندان است . در بررسي ها مشاهده شده است که عصاره گيلاس سياه تا 89 درصد فعاليت آنزيم هاي عامل تشکيل پلاک دندان را متوقف مي کند.
* در گذشته پزشکان از گيلاس سياه براي معالجه سنگ کليه و ناراحتي هاي کيسه صفرا استفاده مي کردند.

خواص مشترک آلبالو و گيلاس :

دوستان عزيز خواص مشترک اين دو ميوه را بر اساس مطلب علمي جديد از سايت هاي ديگر براي شما بيان مي کنم.
* داراي مقدار زيادي مواد قليايي هستند و اسيديته خون را کاهش مي دهند. بنابراين افرادي که مي خواهند خونشان قليايي شود، گيلاس و آلبالو بخورند.
* نوع سياه رنگ اين ميوه ها ، داراي مقدار زيادي آهن هستند و براي کم خوني مفيد مي باشند.
گيلاس و آلبالو براي کاهش درد مفاصل، روماتيسم و نقرس بسيار مفيد هستند.
* براي افراد دچار نقرس مفيد است ، چون مقدار اسيد اوريک را که در نقرسي ها بالاست ، کاهش مي دهد. اسيد اوريک يک ماده ي زائد و دفعي است که در اثر هضم و جذب مواد غذايي در بدن بوجود مي آيد و اگر مقدار آن در بدن افزايش يابد ، به کريستال هايي در مفاصل تبديل مي شود و درد و تورم را در آن قسمت ايجاد مي کند.
* ادرار را زياد مي کنند.
* غني از 
آنتي اکسيدان هستند ، در نتيجه براي پيشگيري از سرطان  و بيماري هاي قلبي مفيد مي باشند.
* داراي موادي هستند که درد حاصل از 
آرتريت (التهاب مفاصل) و نقرس را کاهش مي دهد که اين خاصيت را ساير ميوه ها و سبزي ها ندارند.
* منبع غني ملاتونين هستند. ملاتونين، يک آنتي اکسيدان قوي است که تأثير آن بهتر و مؤثر از ويتامين هاي آنتي اکسيداني C و E و 
A  است، زيرا هم محلول در چربي و هم محلول در آب است. در حالي که ويتامين C محلول در آب و ويتامين هاي A  و  E  محلول در چربي هستند.
آنتي اکسيدان  هاي موجود در اين ميوه ها جلوي عمل راديکال هاي آزاد را در بدن مي گيرند. راديکال هاي آزاد مولکول هاي ناپايداري هستند که با حمله به سلول هاي سالم بدن، باعث تخريب آنها مي شوند. تخريب سلولي توسط راديکال هاي آزاد، باعث ايجاد استرس اکسيداتيو در بدن و پيري زودرس سلول ها مي شود.
علاوه بر موارد فوق ، براي درمان بيماري هاي زير نيز مفيد هستند :
- سنگ کليه   - کاهش خطر 
سکته قلبي 
- پوسيدگي دندان ها   - رفع 
کم خوابي 
- جلوگيري از واريس رگ ها   - کاهش التهاب بدن
- کاهش 
کلسترول خون   - کاهش سردرد 

فوايد آلبالو و گيلاس در کاهش وزن بدن

آلبالو و گيلاس داراي کالري و چربي کمي هستند و مقدار زيادي آب دارند. تحقيقات نشان داده که افزايش مصرف آب سطح انرژي و متابوليسم بدن را افزايش مي دهد، در نتيجه انرژي بيشتري در بدن مي سوزد.
بسياري از افراد اثرات مفيد ميوه هايي مثل آلبالو و گيلاس را که داراي آب زيادي هستند، در کاهش وزن خود مشاهده کرده اند.
همچنين داراي پتاسيم بالا و 
سديم کمي هستند که با نگهداري آب در بدن ، تعادل آن را در بدن حفظ مي کنند ، زيرا رژيم هاي کم سديم ( کم نمک ) باعث کمبود شديد آب در بدن مي شوند.
نيره ولدخاني – کارشناس تغذيه تبيان
منابع :
- WWW.NATURALOVENS.COM
- WWW.CHERRYFESTIVAL.ORG
- WWW.LEELANAUFRUIT.COM
- WWW.WEIGHTLOSSFORALL.COM
- خواص ميوه هاي خوراکي؛ تاليف مرتضي نظري
- زبان خوراکي ها؛ تاليف دکتر جزايري



 
تعداد بازديد:2489 آخرين تغييرات:90/01/27
نظرات

نظر شما:
نام و نام خانوادگي
پست الكترونيك
نظر