چهارشنبه 28 شهريور 1397 - 9 محرم 1440 - 19 سپتامبر 2018
صفحه اصلي/خانواده

افطار و سحری شما با ما

افطار و سحري شما با ما

(پيشنهاد دوم)



برنامه‌ي امروز براي کساني مناسب‌تر است که دوست دارند سحري مفصل‌تري داشته باشند.

 
 
پيشنهاد اول ما افطاري و سحري سبکي داشت، اما شام آن باب دل کساني بود که اهل پلو خورش هستند.
امروز کمي برنامه را تغيير مي‌دهيم. يعني شام را سبک‌تر و سحري را مانند ناهار در نظر مي‌گيريم. با ما همراه باشيد...
 

حال، پيشنهاد امروز ما:

 
افطار:
يک استکان آب جوش يا چاي کم رنگ + 2 عدد خرما + يک کاسه شله‌زرد کم‌شيرين (به اندازه‌ي سه‌چهارم ليوان) + يک فنجان شير کم چرب.
 
توضيحات:
1- اين که هميشه بر مصرف شير کم‌چرب توصيه مي‌شود سه دليل مهم دارد؛ يکي اين که کم‌چرب بودن باعث جذب بيشتر کلسيم شير مي‌شود و ديگر اين که چربي کمتر برابر است با کالري کمتر و دليل سوم اين که چربي شير از نوع چربي اشباع است و اين براي افراد مبتلا به چربي خون بالا و ناراحتي‌هاي قلبي مناسب نيست.
2- شله‌زرد را خودتان در منزل تهيه نماييد تا هم از سلامت و بهداشت آن اطمينان داشته باشيد و هم اين که بر روي مواد اوليه‌ي آن کنترل داشته باشيد. سعي کنيد آن را خيلي شيرين نکنيد. ابتدا شايد خيلي از مزه‌ي آن خوش‌تان نيايد اما ذائقه را مي‌توان کم کم تغيير داد.
 
بعد از کمي استراحت و عبادت مثلاً حدود ساعت 21:30
شام:
3 کف دست نان + يک برش کوکو سبزي به اندازه‌ي 10 در 10 سانتي‌متري + سالاد کاهو به اندازه‌ي يک ليوان با آب‌ليمو و يک قاشق مرباخوري روغن زيتون + به اندازه‌ي نصف ليوان ماست کم‌چرب.
 
توضيحات:
1- نان‌هاي سبوس دار هميشه در اولويت هستند. سبوس علاوه بر همه‌ي فوايد ديگري که دارد براي پيشگيري از يبوست که يکي از مشکلات برخي افراد در اين ماه است، مفيد است. اگر از نان‌هاي سنتي استفاده مي‌کنيد نان سنگک بر ديگر نان‌ها برتري دارد. اگر از نان‌هاي حجيم و نيمه حجيم بسته بندي شده استفاده مي‌کنيد نان‌هاي جو و نان‌هاي سبوس دار مناسب هستند.
نکته‌ي ديگري که در مورد نان‌ها بايد متذکر شوم اين است که منظور از کف دست، کف دست بدون انگشتان است. اگر ترازو داريد مي‌توانيد 30 گرم از نان را بکشيد. در واقع هر واحد نان يک کف دست نان سنگک، يا 30 گرم نان است. اگر از نان لواش استفاده مي‌کنيد مي‌توانيد آن را 4 برابر کنيد. يعني به جاي يک کف دست نان سنگک، 4 کف دست نان لواش مصرف نماييد.
 
2- کوکو سبزي را با روغن کمي، تفت نماييد. اگر شعله‌ي گاز را کم کنيد احتياجي به روغن زياد نداريد.
 
3- سالاد و سبزي‌هاي برنامه‌ي غذايي را حتماً رعايت نماييد تا هم ويتامين‌ها و املاح مورد نيازتان تأمين شود و هم از يبوست و ديگر مشکلات روده‌اي در امان باشيد. اگر سبزيجات و ميوه‌هاي رژيم را از قلم نيندازيد همواره پوست و مويي شاداب و سالم خواهيد داشت و زودتر احساس سيري مي‌کنيد.
ماست
4- ماست داراي فوايد زيادي است که با کليک بر روي اينجا مي‌توانيد خواص آن را ببينيد، اما نکته‌اي که بايد متذکر شوم اين است که آن را هم حتماً در برنامه‌ي غذايي‌تان داشته باشيد. خيلي‌ها فکر مي‌کنند فقط غذاي اصلي رژيم است که مهم است، اما در واقع غذاي اصلي بيشتر حکم تأمين کالري و سيري رواني فرد را دارد و آن چه مهم‌تر است ميوه‌ها و سبزي‌ها و لبنيات برنامه‌ي غذايي مي‌باشد.
ماست سيستم ايمني بدن را تقويت مي‌کند، مخصوصاً اگر از نوع پروبيوتيک‌ها باشد. با تقويت سيستم ايمني بدن، کمتر بيمار مي‌شويم و در نتيجه بهتر مي‌توانيم از فوايد معنوي اين ماه پر برکت بهره ببريم.
 
موقع خواب:
2 واحد ميوه (مثلاً 2 عدد آلو سياه يا آلو زرد و يک عدد سيب).
 
سحري:
يک استکان آب جوش يا چاي کم‌رنگ + 1 عدد خرما + لوبيا پلو ( 14 قاشق سرصاف لوبياپلو با 4 قاشق غذاخوري سرصاف گوشت چرخ کرده‌ي کم‌چرب) + يک پيش‌دستي سبزي خوردن + به اندازه‌ي نصف ليوان ماست کم‌چرب + نصف ليوان طالبي پوره شده‌ي بدون شکر.
 
توضيحات:
1- بهتر است گوشت را خودتان در منزل چرخ کنيد؛ هم بهداشتي‌تر است و هم کيفيت بهتري دارد. اگر عادت داريد لوبيا پلو را با گوشت تکه شده طبخ نماييد، به جاي چهار قاشق سرصاف گوشت چرخ کرده مي توانيد چهار تکه گوشت قطعه شده مصرف نماييد.
2- نوشيدن آب زياد به تنهايي باعث کاهش تشنگي در طول روز نمي‌شود. آّب را بايد به وسيله‌ي يک ماده‌اي در بدن نگه داشت تا کم کم رها شود و ما کمتر احساس تشنگي کنيم. اين ماده فيبر است. طالبي پوره شده يا همان آب طالبي اين خاصيت را دارد؛ چرا که هم آب دارد و هم فيبر.
سالاد و سبزي‌هاي برنامه‌ي غذايي را حتماً رعايت نماييد تا هم ويتامين‌ها
و املاح مورد نيازتان تأمين شود و هم از يبوست و ديگر مشکلات روده‌اي
در امان باشيد

چند نکته:

* اين برنامه غذايي حدود 1800 کيلوکالري انرژي دارد؛ البته به شرط اين که در تهيه‌ي غذاها از روغن کمي استفاده شود. آقايان مي‌توانند کمي بيش از آن را مصرف نمايند.
* اگر در طول روز فعاليت زيادي داريد مي‌توانيد ميوه‌ي بيشتري مصرف نماييد.
* براي به دست آوردن اطلاعات بيشتر در زمينه‌ي کالري و واحدهاي مختلف غذايي اينجا را کليک کنيد.
* در نهايت اينکه بايد حدود 8 – 6 ليوان آب و مايعات در فاصله زماني افطار تا سحر نوشيده شود.
 
تا فردا و يک پيشنهاد تازه، التماس دعا.
مريم مراديان نيري
بخش تغذيه و آشپزي تبيان

مطالب مرتبط:

موقع افطار پُرخوري نکنيد



 
تعداد بازديد:799 آخرين تغييرات:90/05/18
نظرات

نظر شما:
نام و نام خانوادگي
پست الكترونيك
نظر