چهارشنبه 2 اسفند 1396 - 5 جمادي الثاني 1439 - 21 فوريه 2018
صفحه اصلي/پزشكي

کاهش ابتلا به آلزایمر با مصرف میوه و سبزیجات

يک تحقيق جديد نشان مي دهد؛

کاهش ابتلا به آلزايمر با مصرف ميوه و سبزيجات

طبق يک تحقيق جديد، تغيير در سبک زندگي مي تواند موجب کاهش ريسک پيشرفت بيماري آلزايمر در فرد شود.

به گزارش خبرنگار مهر ، محققان موسسه تحقيق و مطالعه افزايش سن دانشگاه هيدلبرگ آلمان دريافتند که افراد حامل فاکتور پرخطر ژنتيکي ApoE۴ بيماري الزايمر مي توانند با کاهش ميزان کلسترول خود، مخصوصاً اگر مبتلا به بيماري قلبي-عروقي هستند، ريسک زوال شناختي خود را کاهش دهند.

محققان اين مطالعه مي گويند: «ApoE مخفف پروتئين «آپوليپوپروتئين E» است که نقش مهمي در متابوليسم ليپيدهاي خون ايفاء مي کند. از جمله وظايف ديگر اين پروتئين، انتقال کلسترول به سلول هاي عصبي است که بعداً براي تبادل سيگنال ها ضروي است. سه متغير ژنتيکي متفاوت ژن ApoE موسوم به الل ها وجود دارند که حاملان الل E۴ داراي ريسک بيشتر پيشرفت آلزايمر مي باشند.»

در اين مطالعه، محققان نمونه هاي خوني و اطلاعات پزشکي مربوط به دو مطالعه ديگر مربوط به بزرگسالان مسن را مورد بررسي قرار دادند. اين افراد مسن در معرض آزمايشات شناختي حافظه و ظرفيت تمرکز هم قرار گرفته بودند. در اين مطالعات ۱۸۰۰ فرد بزرگسال در رده سني ۵۰ تا ۷۰ شرکت داشتند.

محققان آلماني دريافتند که رابطه بين فاکتور پرخطر ApoE۴ و نقايص شناختي، مخصوصاً حافظه، در بين افراد مبتلا به کلسترول بالا و بيماري قلبي بسيار قوي است.

به گفته «لورا پرنا»، يکي از محققان اين پژوهش، «يک توضيح احتمالي مربوط به نتايج بدست آمده مي تواند اين موضوع باشد که مغز به تاثيرات ApoE۴ در زمانيکه تحت تاثير بيماري قلبي-عروقي و کلسترول بالا قرار مي گيرد،  بسيار حساس است.»

محققان توصيه مي کنند ورزش منظم و رژيم غذايي غني از ميوه و سبزيجات همرا با ميزان پايين چربي حيواني، مي تواند سطح کلسترول را پايين نگه دارد.

تعداد بازديد:364 آخرين تغييرات:94/08/11
نظرات

نظر شما:
نام و نام خانوادگي
پست الكترونيك
نظر