دوشنبه 1 خرداد 1396 - 25 شعبان 1438 - 22 مي 2017
صفحه اصلي/پزشكي

خاصیت سویا در پیشگیری از پوکی استخوان

مطالعات محققان نشان مي دهد؛

خاصيت سويا در پيشگيري از پوکي استخوان

مصرف منظم سويا که حاوي کلسيم فراوان است، مي‌تواند احتمال پوکي استخوان را تا نزديک به نصف کاهش داده و به درمان مبتلايان به اين بيماري نيز کمک کند.

به گزارش خبرنگار مهر ، مطالعات محققان دانشگاه هال انگليس نشان مي دهد که پروتئين ها و ايزوفلاون هاي موجود در سويا، از بروز پوکي استخوان در زنان يائسه جلوگيري مي کند. 

ساليان طولاني است که دانه هاي سويا غذاي اصلي بعصي فرهنگها محسوب مي شود. اين دانه ها از طريق آسيايي ها به آمريکاي شمالي معرفي شدند. اکنون آمريکا بزرگترين توليدکننده سويا و محصولات مرتبط با آن مي باشد. اين گياه با موارد استفاده فراوان، يک منبع غني از پروتئين، چربي غيراشباع، فيبر و مواد معدني است.

آنچه که از ارزش غذائي اين دانه ها مهم تر است اين است که استفاده مکرر از سويا و محصولات آن باعث کاهش خطر ابتلا به بعضي از بيماريهاي خطرناک، مانند: بيماري هاي قلبي ـ عروقي، سرطان و پوکي استخوان مي شود.

به گفته محققان خواص مفيد سويا مرتبط با وجود ماده شيميايي بنام ايزوفلاون است که تقريبأ در تمامي محصولات سويا وجود دارد. ايزوفلاون عملکردي شبيه استروژن دارد و مي تواند از استخوان ها محافظت کند.

البته تاثير مصرف سويا در کاهش احتمال ابتلا به پوکي استخوان در افرادي که ورزش مي‌کنند و تحرک بدني کافي نيز دارند بيشتر است.

به گفته محققان سويا براي قلب، مغز و هورمون‌ سازي نيز مفيد است. در واقع اين تاثيرات بيشتر به دليل کلسيم فراوان موجود در سويا است که موجب اثرات بسيار خوب اين ماده شده است.

محققان مي گويند علاوه بر مصرف سويا، استفاده از کنجد نيز براي کاهش احتمال پوکي استخوان تا حدودي موثر و مفيد است.

تعداد بازديد:279 آخرين تغييرات:94/08/13
نظرات

نظر شما:
نام و نام خانوادگي
پست الكترونيك
نظر