سه شنبه 1 آبان 1397 - 13 صفر 1440 - 23 اكتبر 2018
صفحه اصلي/پزشكي

کاهش خطر سکته دوم با پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای

مطالعه جديد نشان مي دهد؛

کاهش خطر سکته دوم با پيروي از رژيم غذايي مديترانه اي

طبق يافته هاي يک مطالعه جديد، رژيم غذايي مديترانه اي که مملو از ميوه، سيزيجات، ماهي و غذاهاي غيرفرآوري شده است، موجب کاهش ريسک حمله قلبي و سکته در افراد مبتلا به بيماري قلبي مي شود.

به گزارش خبرنگار مهر ، يافته هاي محققان دانشگاه اوکلند نيوزلند نشان مي دهد در مقايسه بين ۱۰۰ فرد مصرف کننده بالاترين ميزان مواد خوراکي مديترانه اي با ۱۰۰ فردي که کمتر از غذاهاي سالم پيروي مي کردند، ميزان بروز حملات قلبي، سکته يا مرگ به مراتب کمتر بود.

به نظر مي رسد برخي مواد خوراکي، مخصوصا ميوه و سبزيجات، موجب کاهش ريسک حملات قلبي و سکته مي شوند.

با اين وجود خودداري از مصرف رژيم غذايي غربي که شامل غلات تصفيه شده، شيريني جات، دسر، نوشيدني هاي قندي شيرين و مواد خوراکي سرخ شده است افزايش شرايط معکوس را در پي نداشتند.

به گفته محققان، خوردن مقادير زياد غذاهاي سالم بيش از پرهيز از غذاهاي ناسالم براي افراد مبتلا به بيماري هاي قلبي مهم است.

تيم تحقيق اين مطالعه از ۱۵,۴۸۲ فرد مبتلا به بيماري عروق شرياني با ميانگين سني ۶۷ سال از ۳۹ کشور در سراسر جهان خواستند تا پرسشنامه سبک زندگي را تکميل کنند.

براساس پاسخ آنها، به اين افراد نمره رژيم غذايي مديترانه اي (MDS) داده شد که نمره بيشتر به معناي افزايش مصرف غذاهاي سالم بود. نمره آنها از ۰ تا ۲۴ داده شد. نمره رژيم غذايي غربي (WDS) براي افزايش مصرف غذاهاي غيرسالم بود.

به گفته محققان، بعد از تطبيق ساير فاکتورها مشخص شد که هر واحد افزايش در نمره رژيم غذايي مديترانه اي با کاهش ۷ درصدي ريسک بروز حملات قلبي، سکته يا مرگ ناشي از مشکلات قلبي-عروقي در اين افراد مرتبط بود.

تعداد بازديد:474 آخرين تغييرات:95/02/07
نظرات

نظر شما:
نام و نام خانوادگي
پست الكترونيك
نظر