پنج شنبه 30 شهريور 1396 - 30 ذي الحجه 1438 - 21 سپتامبر 2017
صفحه اصلي/پزشكي


 
 


 










 


 












خروجي RSS

خوردن مداوم سیب زمینی موجب فشارخون می شود

نتايج مطالعه جديد نشان مي دهد؛

خوردن مداوم سيب زميني موجب فشارخون مي شود

طبق يک مطالعه جديد، خوردن بيش از اندازه سيب زميني موجب افزايش ريسک بروز فشارخون بالا مي شود.

به گزارش خبرنگار مهر ، طبق گزارش محققان دانشگاه هاروارد، مصرف چهار وعده يا بيشتر سيب زميني در هفته در مقايسه با خوردن کمتر از يک وعده در ماه با افزايش ريسک فشارخون بالا مرتبط است که ميزان افزايش براي سيب زميني پخته شده ۱۱ درصد و براي سيب زميني سرخ شده ۱۷ درصد بيشتر است.

به گفته محققان جالب اينجاست که ظاهرا چيپس سيب زميني موجب افزايش اين ريسک نمي شود.

دکتر لي بورگي، سرپرست تيم تحقيق، در اين باره مي گويد: «ما در اين مطالعه به رابطه بين مصرف سيب زميني و ريسک ابتلا به فشارخون بالا و ساير بيماري ها پي برديم.»

در اين مطالعه، بورگي و همکارانش وضعيت ۱۸۷ هزار مرد و زن شرکت کننده در سه مطالعه به مدت بيش از ۲۰ سال را پيگيري کردند. در طول اين مدت، شرکت کنندگان پرسشنامه اي را در مورد رژيم غذايي خود تکميل کردند. هيچ يک از شرکت کنندگان در آغاز مطالعه مبتلا به فشار خون بالا نبودند.

سيب زميني در مقايسه با ساير سبزيجات داراي شاخص گلوکزي بالايي است. اين شاخص موجب افزايش شديد قند خون شده که مي تواند توضيح دهنده يافته هاي اين مطالعه باشد. شاخص گلوکزي تعيين مي کند که چگونه کربوهيدرات ها موجب افزايش قندخون مي شوند.

به گفته بورگي، اين مطالعه اثبات نمي کند که سيب زميني موجب فشارخون بالا مي شود بلکه فقط به نظر مي رسد با افزايش اين ريسک مرتبط است.

البته از آنجائيکه سيب زميني حاوي مقادير زيادي پتاسيم است بايد در برنامه غذايي گنجانده شود. مصرف آن همراه با يک سبزي غيرنشاسته اي از تاثير آن بر فشار خون مي کاهد.

تعداد بازديد:334 آخرين تغييرات:95/02/30
نظرات

نظر شما:
نام و نام خانوادگي
پست الكترونيك
نظر