دوشنبه 23 تير 1399 - 21 ذي القعده 1441 - 13 ژولاي 2020
صفحه اصلي/پزشكي

خوراکی های مفید برای کبد را بشناسید

توصيه متخصصان؛

خوراکي هاي مفيد براي کبد را بشناسيد

به گفته کارشناسان، برخي مواد خوراکي به حفظ سلامت کبد کمک مي کنند.

به گزارش خبرنگار مهر ، متخصصان مصرف برخي مواد خوراکي را براي کبد مفيد مي دانند که در ادامه اشاره مي شود.

سير

به گفته محققان، سير کمک مي کند تا کبد آنزيم هاي موردنياز براي دفع سموم را فعال کند. بعلاوه داراي ميزان بالاي ترکيبات طبيعي آليسين و سلنيوم است که به پاکسازي کبد کمک مي کند. به عنوان مثال، آليسين داراي ويژگي هاي آنتي اکسيداني، آنتي بيوتيکي و ضدقارچي است، درحاليکه سلنيوم موجب افزايش عملکرد آنتي اکسيدان ها مي شود. بعلاوه سير حاوي آرژنين هم هست.

قهوه

قهوه داراي خواصي است که به کاهش ريسک بيماري کبد کمک مي کند، اگرچه محققان دليل قطعي آن را نمي دانند. طبق نتايج يک مطالعه، مصرف روزي دو فنجان قهوه در روز موجب کاهش احتمال ابتلا به بيماري کبد تا ۴۴ درصد مي شود. عليرغم تاثيرات مثبت قهوه بر کبد، محققان اذعان مي دارند که قهوه به تنهايي نمي تواند تاثيرات مخرب مصرف الکل را برگرداند.

آووکادو

برخي تحقيقات نشان مي دهد که اين سوپرميوه بسيار براي سلامت کبد مفيد است. اين ميوه حاوي آنتي اکسيداني موسوم به گلوتاتيون است که مسئول فيلتر کردن مواد مضر از کبد بوده و از سلول هاي کبدي در مقابل آسيب حفاظت مي کند.

زردچوبه

ادويه زردچوبه بسيار براي کبد مفيد است. به گفته محققان، زردچوبه به کاهش ميزان آسيب ناشي از راديکال هاي آزاد به کبد يا آسيب ناشي از مولکول هاي به شدت ناپايدار کمک مي کند. همچنين طبق گزارشات زردچوبه به بدن در هضم چربي و ايجاد صفرا که همچون يک سم زدا طبيعي در کبد عمل مي کند، کمک مي کند.

گريپ فروت

گريپ فروت مي تواند به پيشگيري از اسيب کبدي کمک کند. به گفته محققان، ميزان بالاي ويتامين C و خواص ضداکسايشي اين ميوه در خروج سموم از بدن نقش داشته و از آسيب به سلول ها پيشگيري مي کند. همچنين مطالعه ۲۰۰۶ نشان مي دهد عصاره گريپ فروت موسوم به نارنجينن مي تواند موجب فعال سازي مواد شيميايي مسئول در اکسايش اسيدچرب شود. در بلندمدت اين ماده از بروز بيماري کبد چرب پيشگيري مي کند.

تعداد بازديد:632 آخرين تغييرات:95/09/13
نظرات

نظر شما:
نام و نام خانوادگي
پست الكترونيك
نظر