دوشنبه 4 بهمن 1395 - 24 ربيع الثاني 1438 - 23 ژانويه 2017
صفحه اصلي/اخبار تصويري

شکر سرخ، محصول رنج

شکر سرخ، محصول رنج

نيشکر گياهي قندي با ساقه‌هاي بلند و بندبند است و عمدتا در مناطق معتدل گرم تا حاره‌اي رشد مي کند. قسمت داخلي ساقه اين گياه ضخيم، حاوي مقدار زيادي عصاره شکر است.

کاشت نيشکر از جمله دشوارترين انواع کاشت است. در فصل بهار با ايجاد شيارهاي منظم در زمين قطعات ۳۰- ۴۰ سانتي‌متري نيشکر را به شکل افقي در خاک دفن مي‌کنند و پس از جوانه زدن، در دو مرحله وجين و آبياري انجام مي‌شود. پس از برداشت محصول اصلي، آب نيشکر در دستگاه آبگيري گرفته مي شود و پس از آن، در دماي ۳۰۰- ۴۰۰ درجه سانتي‌گراد به مدت ۲ ساعت آن را مي جوشانند. در طي اين فرآيند ۴۰ ليتر آن تبخير شده و اين عمل تا تبخير کامل آب ني‌ها ادامه پيدا ميکند. در تمام مراحل، ديگ حاوي نيکشر بايد به شکل منظم هم زده شود و تفاله‌ها نيز از ديگ‌ها خارج شود. در انتها محصول به دست آمده، شکر قهوه‌اي يا سرخ ناميده مي‌شود که جايگزين مناسبي براي شکر سفيد است.
از مهمترين فوايد نيشکر مي‌توان به درمان يبوست، ثابت نگه داشتن سطح قندخون افراد ديابتي، کاهش وزن، پاکسازي کليه‌ها و مبارزه با سرطان اشاره کرد. همچنين آب نيشکر منبعي غني از ويتامين‌ها و مواد معدني مانند کلسيم، کروم، کبالت، مس، منيزيم و منگنز است و از تفاله نيشکر نيز، به عنوان منبع غذايي پر خاصيت دام استفاده مي‌شود.

تعداد بازديد:77 آخرين تغييرات:95/10/11
نظرات

نظر شما:
نام و نام خانوادگي
پست الكترونيك
نظر