پنج شنبه 10 فروردين 1396 - 2 رجب 1438 - 30 مارس 2017
صفحه اصلي/پزشكي

مصرف کلسترول بالا ریسک اختلال حافظه را افزایش نمی دهد

محققان پي بردند؛

مصرف کلسترول بالا ريسک اختلال حافظه را افزايش نمي دهد

يک مطالعه جديد از دانشگاه فنلاند شرقي نشان مي دهد که مصرف نسبتا بالاي کلسترول در رژيم غذايي يا خوردن هر روز يک تخم مرغ، با افزايش خطر زوال عقل و بيماري آلزايمر در ارتباط نيست.

به گزارش خبرنگار مهر ، علاوه بر اين، هيچ ارتباطي بين افراد حامل ژن APOE۴ که بر متابوليسم کلسترول تاثير مي گذارد و افزايش خطر ابتلا به اختلالات حافظه مشخص نشده است. وجود ژن APOE۴ در فنلاند رايج است.

سطح کلسترول بالاي خون، نه تنها منجر به افزايش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي مي شود، بلکه با افزايش خطر ابتلا به اختلالات حافظه نيز در ارتباط است. در اکثر افراد، کلسترول موجود در رژيم غذايي، سطح کلسترول خون را تنها کمي تحت تاثير قرار مي دهد و بسياري از توصيه هاي تغذيه اي در سراسر جهان، محدوديتي در مصرف کلسترول موجود در رژيم غذايي قرار نمي دهند.

با اين حال در افراد حامل ژن APOE۴، اثر کلسترول موجود در رژيم غذايي بر سطح کلسترول خون بيشتر قابل مشاهده است. در فنلاند، شيوع ژن APOE۴ که ارثي است، فوق العاده بالا بوده و در حدود يک سوم از جمعيت حامل اين ژن هستند. ژن APOE۴ يک عامل خطر براي بيماري هاي قلبي و عروقي و اختلالات حافظه تلقي مي شود. با اين حال، داده هاي پژوهش تا به حال، ارتباطي بين مصرف بالاي کلسترول رژيم غذايي و خطر ابتلا به اختلالات حافظه را نشان نداده است.

اين مطالعه نشان داد مصرف بالاي کلسترول موجود در رژيم غذايي نه در کل جمعيت مورد مطالعه و نه در افراد حامل ژنAPOE۴ با خطر ابتلا به زوال عقل و بيماري آلزايمر در ارتباط نيست. علاوه بر اين، مصرف تخم مرغ، که يک منبع قابل توجهي از کلسترول است، با خطر ابتلا به زوال عقل و بيماري آلزايمر ارتباطي نداشت. در مقابل، مصرف تخم مرغ با نتايج بهتري در آزمايش هاي خاص اندازه گيري عملکرد شناختي همراه بود.

تعداد بازديد:90 آخرين تغييرات:95/10/22
نظرات

نظر شما:
نام و نام خانوادگي
پست الكترونيك
نظر