جمعه 2 اسفند 1398 - 27 جمادي الثاني 1441 - 21 فوريه 2020
صفحه اصلي/پزشكي

نقش خمیردندان در گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی

يافته محققان استراليايي؛

نقش خميردندان در گسترش مقاومت آنتي بيوتيکي

محققان دريافتند ماده موجود در خميردندان و مايع دستشويي مي تواند در مقاومت آنتي بيوتيکي بدن نقش داشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، ترکيب موسوم به تريکلوزان که در بيش از ۲۰۰۰ محصول بهداشتي وجود داشته و عمدتا ما از آنها به طور روزانه استفاده مي کنيم ممکن است موجب افزايش گسترش مقاومت آنتي بيوتيکي شود.

«جيان هوآ گيو»، سرپرست تيم تحقيق از دانشگاه کوئينزلند استراليا، در اين باره مي گويد: «اين مواد شيميايي هر روز با مقادير بيشتر مصرف مي شوند، از اينرو با باقي ماندن ميزان بالا آن در محيط زيست، مي توانند موجب ايجاد مقاومت دارويي شوند.»

در اين مطالعه، تيم تحقيق به بررسي اين موضوع پرداخت که آيا قرارگيري در معرض مواد شيميايي غيرآنتي بيوتيکي و ضدميکروبي نظير تريکلوزان بر ايجاد مقاومت آنتي بيوتيکي بر باکتري Escherichia coli تاثير دارد.

نتايج نشان داد که در غلظت ۰.۲mg/L، تريکلوزان موجب ايجاد مقاومت چنددارويي در باکتري E.coli از نوع وحشي بعد از ۳۰ روز قرارگيري در معرض اين ماده شيميايي مي شود.

به گفته محققان، اين کشف اسناد و شواهد قوي اي را ارائه مي کند که نشان مي دهد تريکلوزان موجود در محصولات بهداشتي که روزانه مصرف مي شوند روند گسترش مقاومت آنتي بيوتيکي را تسريع مي کند.

تعداد بازديد:264 آخرين تغييرات:97/04/06
نظرات

نظر شما:
نام و نام خانوادگي
پست الكترونيك
نظر