دردسرهای یک مدیر مدرسه پسرانه در جنوب تهران در سال ۵۵
«خلوت مدير» در بهنشر بازنشر شددردسرهاي يک مدير مدرسه پسرانه در جنوب تهران در سال ۵۵
رمان «خلوت مدير» اثر علي اکبر والايي به دردسرهاي يک مدير مدرسه پسرانه در جنوب شهر تهران در ميانه سالهاي ۵۵ تا ۵۷ ميپردازد.
P>
به گزارش خبرنگار مهر، انتشارات بهنشر در مجموعه «رمان انقلاب اسلامي» خود «خلوت مدير» نوشته علي اکبر والايي را با شمارگان هزار نسخه، ۳۶۸ صفحه و بهاي ۲۵ هزار تومان منتشر کرد. اين رمان پيشتر در سال ۱۳۸۹ توسط انتشارات نيستان به بهاي هفت هزار تومان منتشر شده بود و اکنون بهنشر آن را بازنشر کرده است.
«خلوت مدير» رماني با حال و هواي روزهاي پيش از پيروزي انقلاب اسلامي است و روايت آن در بين سالهاي ۱۳۵۵ تا ۱۳۵۷ اتفاق ميافتد. نويسنده در اين رمان داستان شخصي به نام حميد مهران را روايت ميکند که حکم مديريتش بر يکي از مدارس پسرانه جنوب شهر تهران در سال ۱۳۵۵ صادر ميشود. اين مدرسه پيشتر در فاصله کوتاهي چهار مدير عوض کرده است و او اکنون پنجمين مدير آن مدرسه است.
حميد مهران، مديري خوش فکر، زيرک و دلسوز است که قصد دارد اوضاع مدرسه را به سامان کند. او در بررسي همکاران خود متوجه ميشود که آقاي مجد معاون مدرسه تنها شخص قابل اعتمادي است که ميتواند براي بهتر شدن اوضاع روي کمک او حساب کند.
خلوت مدير، بيش از هر چيز، اثري انساني و به شدت عاطفي است. فضايي که در خلوت مدير ترسيم گرديده، نمادي از فضايي که سخت فساد آلود و مسموم است. اخلاق و ارزشهاي انساني در آن رنگ باخته است و در دورنماي زمانه، تنها يک راه باقيست. قدم گذاردن در مسيري که افق روشن نجات را نويد ميدهد. خلوت مدير، روايت سرگشتگيهاست، و حديث ساليان سال جراحت روح و رنج تنهايي آدميان است. روايت شوره زاري است که از ميانش گلهاي شرافت و پاکي سر بر آورده اند. روايت آدمهايي است که از زخم زمانه به تنگ آمده اند و به دنبال مفري براي رهايياند.
علي اکبر والايي، داستاننويس، فيلمنامهنويس و نمايشنامهنويس معاصر است. او نيمه اول دهه شصت را در آموزش و پرورش به عنوان مربي هنري به قصه گويي و تدريس داستان و نمايشنامه پرداخت و داستاننويسي را نيز ار سال ۱۳۶۴ به طور جدي آغاز کرد. از سال ۱۳۶۵ نيز به عنوان نويسنده همکارياش را با برنامه قصه ظهر جمعه راديو آغاز کرد و نزديک به ۱۲ سال اين همکاري را ادامه داد.
از ميان ديگر آثار منتشر شده علي اکبر والايي ميتوان به اين عناوين اشاره کرد: «سرزمين خدايان»، «آن سوي تاريکي»، «پرستوي سالهاي جنگ»، «نغمه ساز فاراب»، «علامه مجلسي»، «رسته سنگ اندازان»، «پرندهاي که تبعيد شد»، «عهد مجاهد»، «باد در گيسوان آتش»، «ناگهان آن پر رقصان افتاد»، «سالهاي ارغوان» و...