جمعه 2 اسفند 1398 - 27 جمادي الثاني 1441 - 21 فوريه 2020
صفحه اصلي/پزشكي


 
 


 










 


 












خروجي RSS

مصرف کم غلات و میوه عامل مرگ میلیون ها نفر در جهان

يافته هاي مطالعات محقق ايراني دانشگاه واشنگتن نشان مي دهد؛

مصرف کم غلات و ميوه عامل مرگ ميليون ها نفر در جهان

طبق گزارش اخير محققان، عدم مصرف ميزان بهينه و مطلوب مواد خوراکي و مواد مغذي منجر به مرگ سالانه ۱۱ ميليون نفر در جهان مي شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه واشنگتن آمريکا در مطالعه خود به بررسي داده‌هاي بدست آمده از ۱۹۵ کشور پرداخته و دريافتند يک مرگ از هر ۵ مرگ در جهان (معادل ۱۱ ميليون مرگ) با کمبود ميزان بهينه مصرف مواد خوراکي و مغذي مرتبط است.

محققان دريافتند مصرف کم غلات کامل (کمتر از ۱۲۵ گرم در روز) فاکتور پرخطر اصلي ناشي از رژيم غذايي در رابطه با مرگ و بيماري در کشورهاي هند، آمريکا، برزيل، پاکستان، نيجريه، روسيه، مصر، آلمان، ايران و ترکيه است.

در بنگلادش، مصرف کم ميوه (کمتر از ۲۵۰ گرم در روز) فاکتور پرخطر اصلي ناشي از رژيم غذايي است.

در سال ۲۰۱۷، کشورهاي داراي پايين‌ترين نرخ مرگ و مير ناشي از رژيم غذايي عبارت بودند از فرانسه، اسپانيا، ژاپن و آندورا.

يافته‌ها بر نياز فوري به تلاش‌هاي هماهنگ جهاني در راستاي بهبود رژيم غذايي از طريق همکاري با بخش‌هاي مختلف سيستم غذايي تاکيد دارد.

«اشکان افشين»، استاديار دانشگاه و سرپرست تيم تحقيق، در اين باره مي‌گويد: «خطرات ناشي از تغذيه بر طيف وسيعي از افراد در هر سن، جنسيت و وضعيت اقتصادي تأثير مي‌گذارد.»

درحاليکه رژيم غذايي ضعيف عامل مرگ حدود ۱۱ ميليون نفر در جهان است، رژيم غذايي مملو از سديم، ميزان کم غلات کامل و ميزان کم ميوه عامل مرگ بيش از ۵ ميليون نفر در سال ۲۰۱۷ در جهان بوده است.

علل اين مرگ‌ها شامل ۱۰ ميليون مرگ به علات بيماري قلبي-عروقي، ۹۱۳ هزار مرگ مرتبط با سرطان و حدود ۳۳۹ هزار مرگ ناشي از ديابت نوع۲ بوده است.

طبق اين گزارش، مرگ و مير ناشي از رژيم غذايي از ۸ ميليون نفر در سال ۱۹۹۰ افزايش يافته که ناشي از افزايش در نرخ جمعيت و افزايش سن جمعيت است.

تعداد بازديد:183 آخرين تغييرات:98/01/17
نظرات

نظر شما:
نام و نام خانوادگي
پست الكترونيك
نظر