دوشنبه 29 مهر 1398 - 22 صفر 1441 - 21 اكتبر 2019
صفحه اصلي/پزشكي


 
 


 










 


 












خروجي RSS

سالم‌ترین تغذیه زائران پیاده/ لزوم نوشیدن مایعات کافی

سالم‌ترين تغذيه زائران پياده/ لزوم نوشيدن مايعات کافي

يک متخصص تغذيه با اشاره به نوشيدن مايعات کافي به ارائه نکاتي در خصوص غذاي مصرفي در اربعين حسيني پرداخت.
با نزديک شدن به اربعين حسيني(ع) و روانه شدن ميليون ها عاشق به سرزمين عراق براي زيارت عتبات عاليات با توجه به اينکه عزاداران سرور و سالار شهيدان اقدام به پياده روي مسير نجف تا کربلا مي‌کنند يکي از نکات مهم رعايت بهداشت مواد غذايي در اين ايام است. 

در مسير راهپيمايي بزرگ اجتماع عزارادان حسيني، مواکب و محل هاي بسياري آماده پذيرايي و خدمت رساني به اين سيل عظيم هستند؛ اما نکته مهم در اين مواکب بهداشت است، همچنين زائرين در طول مسير بايد به تغذيه خود توجه کافي نموده تا بتوانند مسير اين راهپيمايي را بدون هيچ مشکلي و با بالاترين درجه از معنويات سپري کنند.
عدم ابتلا به مسموميت با رعايت موارد بهداشتي
مجيد حاجي فرجي، متخصص تغذيه در خصوص موارد بهداشتي که در طول مسير راهپيمايي اربعين زائرين بايد به آن توجه کرد، گفت: يکي از مسائل مهم در اين راهپيمايي تغذيه است و با توجه به شرايط جوي کشور عراق که  گرم است زائرين همواره بايد  مايعات و آب کافي بنوشند تا در طول مسير دچار کم آبي نشوند.
اين متخصص تغذيه با اشاره به استفاده زائرين از آب هاي معدني اظهار داشت: به دليل انتقال آلودگي هاي ميکروبي، عفوني وانگلي که به راحتي از طريق آب و شربت هاي خنک قابل انتقال است؛ زائرين بايد از مصرف اين مايعات خودداري کرده و تا حد ممکن از آب هاي معدني استفاده کنند. گفتني است هر گونه آلودگي ميکروبي مي تواند فرد را دچار مسموميت کند. 
وي در ادامه بيان کرد: در طول اين مسير موکب هاي مختلفي آماده پذيرايي از زائرين هستند اما طبعا بيشتر غذاها با فرهنگ هاي مختلفي تهيه شده اند و امکانات تهيه اين غذاها ممکن است بسته به شرايط موجود کم يا زياد باشد؛ بنابراين به دليل اطلاع نداشتن زائرين از شرايط تهيه طبخ غذا بهتر است که زائرين براي دريافت غذا به موکب هايي که موارد بهداشتي در آن ها رعايت مي شود مراجعه کنند.
غذاهاي سرخ کرده کمتر مصرف شوند
اين متخصص تغذيه با اشاره به اينکه زائرين از مصرف غذاهاي سرخ کرده و پر نمک خودداري کنند بيان کرد: امکان مسموميت براي سالمندان و کودکان بيش از بقيه زائرين است؛ بنابراين اين افراد همواره بايد به تغذيه خود دقت بيشتري داشته باشند، همچنين افرادي که به فشار خون بالا مبتلا هستند از مصرف غذاهاي سرخ کردني که بيشتر مواقع به نمک آغشته هستند خودداري کنند.
وي در خصوص تغذيه بيماران خاص نيز چنين گفت: بيماران ديابتي و افرادي که مبتلا به بيماري هاي قلبي و کليوي هستند حتما قبل از سفر بايد با پزشک خود مشورت کرده و در طول سفر داروهاي خود را همراه داشته باشند؛ به خصوص افراد ديابتي که نياز به تزريق انسولين دارند اقدام به نگهداري انسولين در جاي خنک کنند.
نياز به آموزش کافي در طبخ غذا
حاجي فرجي با اشاره به اينکه آموزش کافي به افرادي که اقدام به پخت غذا در مواکب مي کنند وجود ندارد گفت: در تمامي موارد اين امکان وجود ندارد که يک سرآشپز اقدام به طبخ غذا کند بنابراين آموزش هاي کافي در اين زمينه بسيار لازم است، به خصوص به هنگام پخت گوشت و مرغ که احتمال ورود آلودگي و مسمويت بالايي دارد.
اين متخصص تغذيه در آخر با اشاره به اينکه در طول مسير زائرين همواره از غذاهاي سبک و کم حجم مصرف کنند اظهار داشت: زائرين همواره بايد جهت جلوگيري از گرمازدگي مايعات کافي بنوشند به خصوص گروه هاي آسيب پذير که شامل بانوان باردار، کودکان و سالمندان است؛ گفتني است همراه داشتن الکتروليت ها (آب و مقداري نمک) براي افرادي که به فشار خون مبتلا نيستند جهت جلوگيري از اختلالات الکتروليتي و گرمازدگي بسيار موثر است.



 
تعداد بازديد:35 آخرين تغييرات:98/07/18
نظرات

نظر شما:
نام و نام خانوادگي
پست الكترونيك
نظر