جمعه 2 اسفند 1398 - 27 جمادي الثاني 1441 - 21 فوريه 2020
صفحه اصلي/پزشكي

تاثیر روغن ماهی در کاهش التهاب

تاثير روغن ماهي در کاهش التهاب

محققان دريافتند اسيدهاي چرب اُمگا۳ موجود در روغن ماهي با افزايش ميزان برخي مولکول هاي ضدالتهابي خون موجب کاهش التهاب مي شوند.
محققان در مطالعه اخير خود به خواص کاهش دهنده التهاب از طريق مکمل‌هاي روغن ماهي پي بردند.

مولکول‌هاي ضدالتهابي، SPMها (specialized pro-resolving mediators) ناميده مي‌شوند و تأثير قوي اي بر سلول‌هاي سفيدخون دارند و همچنين التهاب عروق خوني را کنترل مي‌کنند.
محققان مي‌دانند که بدن از طريق تجزيه اسيدهاي چرب ضروري، از جمله برخي از اسيدهاي چرب اُمگا ۳، SPMها را توليد مي‌کند. با اين حال رابطه بين مصرف مکمل‌ها و ميزان SPMها در حال جريان در خون هنوز نامشخص است.
تيم تحقيق دانشگاه کوئين مري لندن در اين مطالعه، با بررسي تأثير مکمل روغن ماهي غني شده بر روي ۲۲ فرد سالم در رده سني ۱۹ تا ۳۷ سال به ارزيابي اين رابطه پرداختند.
محققان در اين مطالعه، در طول ۲۴ ساعت، به شرکت کنندگان ۵ بار مکمل روغن ماهي دادند؛ شروع مطالعه، ۲، ۴، ۶ و ۲۴ ساعت بعد از دريافت اولين دوز مکل روغن ماهي.
محققان دريافتند مصرف مکمل روغن ماهي موجب افزايش ميزان SPMهاي خون مي‌شود. نتايج نشان داد «زمان و دوز مصرف» در افزايش ميزان SPMها در خون تأثير دارد.
آزمايش همچنين مشخص کرد مصرف اين مکمل‌ها منجر به افزايش حملات سلول‌هاي ايمني عليه باکتري‌ها و کاهش فعاليت سلولي عامل لختگي خون مي‌شود.
التهاب يک واکنش دفاعي سيستم ايمني است که براي سلامت ضروري است. فاکتورهاي گوناگوني نظير سلول‌هاي آسيب ديده، مواد سمي، و پاتوژن هاي نظير باکتري‌ها موجب آغاز اين واکنش مي‌شوند.
تداوم و مزمن شدن التهاب براي سلامت مضر است و موجب بروز بيماري قلبي، آرتروز روماتوئيد و ساير مشکلات براي سلامت مي‌شود.



 
تعداد بازديد:116 آخرين تغييرات:98/09/28
نظرات

نظر شما:
نام و نام خانوادگي
پست الكترونيك
نظر