جمعه 2 اسفند 1398 - 27 جمادي الثاني 1441 - 21 فوريه 2020
صفحه اصلي/پزشكي

مراقب آجیل خوری در طولانی ترین شب سال باشید

مراقب آجيل خوري در طولاني ترين شب سال باشيد

خوردن آجيل در طولاني ترين شب سال، يکي از ويژگي هاي دورهمي ايراني ها در شب يلدا است. اما، فراموش نکنيم که از سلامت تنقلات مطمئن شويم.
خريد آجيل و تنقلات فله و باز علاوه بر آنکه قابل رديابي نيست، مي تواند شامل آلودگي هاي شيميايي و ميکروبي باشد. درج پروانه بهداشتي بر روي آجيل بسته‌ بندي شده به اين معني است که خاطر خريدار بايد بابت اين فاکتورها آسوده‌ باشد. چرا که مواد اوليه وارد شده به کارخانجات از طريق کارشناسان نظارتي قابل کنترل و رديابي است و همچنين با توجه به الزام انجام انواع آزمايشات بر روي هر محصول ميزان سموم و انواع آلودگي و تقلبات قابل تشخيص است.

از خريد پسته‌هايي که پوست بسيار زرد و براق يا مغز قرمز رنگ‌شده دارند، خودداري کنيد، دور تخمه‌هاي پررنگ را هم خط بکشيد که جز رنگ مصنوعي چيزي عايدتان نمي شود. رنگ‌هايي که براي رنگ کردن تخمه، بادام و غيره استفاده مي‌شود، عمدتاً غيرمجاز است و گاهي حساسيت‌هاي شديدي را در مصرف کننده ايجاد مي‌کند. در توليد و تهيه آجيل‌هاي بسته‌بندي شده و داراي پروانه بهداشتي، از هيچ‌ گونه رنگي استفاده نمي‌شود و در صورت لزوم هم از رنگ‌هاي طبيعي مانند زعفران و زردچوبه استفاده مي‌کنند.
در هنگام خريد محصولات فله به تازگي آن توجه داشته باشيد، آجيل تازه نبايد هيچ‌گونه بوي نامطبوعي مانند بوي ماندگي، بوي تند و بوي ترشيدگي داشته باشد، به ظاهر آجيل خوب دقت کنيد، وجود حفره يا کپک زدگي از نشانه‌هاي آجيل کهنه است. مصرف آجيل هاي کهنه و آلوده به مقدار اندک سبب بروز مسموميت و به مقدار زياد سبب بروز سرطان مي شود.
مغز گردو نسبت به آفات انباري و کپک‌ها بسيار حساس است و در اثر نگهداري در شرايط نامناسب به سرعت آلوده مي‌شود. بنابراين، از مصرف آنها بايد جداً خودداري کنيد. مغز گردوي کهنه داراي طعم نامطبوع و صابون مانندي خواهد بود که مصرف آن عوارض مختلفي به بار مي‌آورد.
سعي در خريد تازه ترين مواد غذايي داشته باشيد. ايده آل ترين روش ممکن، خريد محصولاتي است که در داخل کشور تهيه مي شوند و زمان چنداني براي انتقال و توزيع آن ها سپري نمي گردد. اين امر به ويژه در خصوص آجيل ها بسيار حايز اهميت است.
دانه ها و آجيل ها را براي مدت زمان طولاني نگهداري نکنيد. سعي کنيد آنها را به طور ايده آل در عرض يک تا دو ماه مصرف کنيد.
براي جلوگيري از رشد کپک ها و قارچ ها در دانه ها، ذرت و آجيل آنها را در مکان هاي خشک و سرد ذخيره کنيد.



 
تعداد بازديد:105 آخرين تغييرات:98/09/30
نظرات

نظر شما:
نام و نام خانوادگي
پست الكترونيك
نظر